30 Kasım 2010 Salı

iPad ve uygulamalarımız

Son zamanlarda birçok yerden gelen soruya musadenizle buradan cevap vermek istiyorum.

Benki iyi bir Microsoft kullanıcısıyım ancak Apple özellikle son 2 seneme damgasını vurmuş durumda. Hem çıkarttığı ürünler, hemde bunları sunum tarzı ile gerçekten herkesin gönlünde bir taht kurmuş durumda.

gelelim bu yazıyı sizinle paylşmamın sebebine.

Son zamanlarda etrafımda iPad kullanların sayısında ciddi bir atış var. Hatta öyleki her girdiğim kalabalık toplantıda en az 2-3 iPad görür oldum. Sayısıda günden güne artıyor.

Türkiye'de rakamlar arttıkçada bizim iPad'de çıkarttığımız ürünler-uygulamalar ile ilgili etrafımdan sorular almaya başladım.

Sabah eGazete iPad uygulaması neden ücretli?
aslında biz iPad için 4 uygulama çıkarttık (Sabah için 2 tane 1 Tane ATV ve 1 tane Fotomaç). Bunlardan birisi "Sabah eGazete Lite" diğeri ile "Sabah eGazete HD" bunlardan Lite olanı ücretsiz sadece Sabah Gazetesi'nin o günki halini inceleyebilmenizi sağlamakta.

Sabah eGazete HD ise aslında çok sembolik bir ücret ile Sabah Gazetesi'ni tüm eklerini ve tüm bölgelerdeki çıkan gazetelerini okuyabilme imkanı veren bir uygulama.

Sembolik ücreti de 2 TL yani aslında ortalama 3 gunluk gazete ücretine aylık abonelik. Bu abonelik ile şu imkanıda sağlamaya gayret ettik, oda eğer isterseniz aynı kullanıcı adı ve şifre ile web sitemizden yani http://www.sabah.com.tr/ üzerinden eGazete uygulamasını okuyabilmenizi sağlamaktı.

Ücreti ödemek için de kredi kartı vb. şeyler yerine (isterseniz http://www.sabah.com.tr/ den k.kartı ile abone olabilirsiniz) mobil ödeme tercih ettik. 3 operatörden de mobil ödeme ile aylık abonelik sağlayabiliyorsunuz.

Bunun aynısını Fotomaç için çıkarttığımız uygulama içinde söylemek mümkün.

Şimdi gelelim buradaki sembolik ücrete; bu yazıyı okuyan dostlarında anlayacağı üzere buradaki ama öncelike para kazanmak değil.

Not: Atv canlı yayın uygulaması, bu ücretsiz bir hizmetimiz.

Durum budur dostlar...

herkese iyi günler dilerim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...