30 Kasım 2010 Salı

Enteresan Çözüm - Maatbbalı Kurye

Ulaşmayacak gönderiler için boşa kâğıt tüketiliyor, posta bedeli ödeniyor. Tele Kurye, geliştirdiği sistemle bu soruna yönelik özel bir çözüm icat etti. Türkiye genelinde 100'den fazla acente ile hizmet veren Tele Kurye firmasının yaptığı buluş sektörün yapısını tamamen değiştirecek türden. Çünkü cihazın mini bir matbaadan farkı yok.

Kurye bu cihazla birlikte alıcının adresine gidip kişiyi bulduktan sonra gönderiyi basıyor ve zarflıyor. Böylelikle önceden gönderi basma, zarflama zahmeti ortadan kalkıyor. Adrese kadar gönderi elektronik ortamda taşınıyor, sistem doğru adreste olunduğunu algılayarak baskı ve zarflama iznini veriyor. Gönderiyi teslim eden kurye bile içeriğini göremiyor. Sadece cihazda otomatik olarak hazırlanmış kapalı zarftaki gönderiyi teslim ediyor.

2011'DE DEVREYE ALINIYOR


Sistemin devreye alınmasıyla doğru adreste gönderi basılacak ve adresinde olmayan, taşınanlar için boşuna gönderi basılmayacak. Adresinde bulunamayan alıcıları eş zamanlı SMS gönderilerek durumdan haberdar olmaları sağlanacak. Böylece gönderilerini yapan şirketlerde müşteri memnuniyetsizliği ortadan kalkacak, posta maliyetlerinde yüzde 30'a varan düşüşler yaşanacak. Sistem 2011 yılında hizmete geçiriliyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...