6 Mayıs 2010 Perşembe

Reklamcı olmak isteyenlere ajans desteği

Türkiye’de ilk kez bir ajansta reklamcılık eğitimi verecek olan Vagabond Academy’ni hedefi reklam sektörüne kaliteli insan kaynağı yetiştirmek
İŞ'TE İNSAN - 02.05.10
Eylem AKTAY
eylem.aktay@sabah.com.tr

Reklam sektörünün son yıllarda hızla gelişmesi, ‘renkli ve yaratıcı bir dünya’ olarak adlandırılması gençleri cezbediyor. Hal böyle olunca da “Çok yaratıcı fikirlerim var… Reklamcı olmak istiyorum” cümlesini kuranların sayısı artıyor. Her geçen gün artan talep karşısında “Bu kursa katılın sizi reklamcı yapalım” diyen kursların sayındaki artış da dikkat çekici boyuta ulaştı. Ancak ilk kez bir reklam ajansında reklamcılık eğitimi veren Vagabond Academy, bu yönüyle benzerlerinden farklılaşıyor.
2009 sonunda Gelişim Creative olan adını Vagabond Reklam Ajansı olarak değiştiren akademiye, reklamcı olmak, sektördeki isimleri yakından tanımak, işinden sıkılmış kendini farklı bir sektörde geliştirmek isteyen ve kendinde bu alanda beceri olduğunu düşünen herkes başvurabilir.
20 Mart 2010’da başlayacak ve yedi hafta sürecek eğitimlerde katılımcıların reklam sektöründeki her alanda bilgi sahibi olmalarını amaçlanıyor.

Vagabond Genel Müdürü Ebru Erturerken, katılımcıların teorik bilgilerin yanı sıra pratik yapma fırsatı da bulacakları eğitimin aynı zamanda staj niteliği taşıdığını söylüyor.
Erturerken’e göre sanat yönetmenleri, müşteri temsilcileri, reklam yazarlarıyla aynı ortamda bulunma imkanı veren akademi, bu açıdan katılımcılara büyük avantaj sağlıyor.
Başarılı olanlara iş imkanı
Reklam sektörüne daha kaliteli insan kaynağı yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ebru Erturerken, akademi kurma kararlarını şöyle anlatıyor: “Bize çok iyi üniversitelerden mezun gençler iş başvurusu yapıyor. Onlara staj imkanı sağladığımız zaman eğitim aldıkları dallarda bile uzmanlıklarının olmadığını gördük. Bunun yanı sıra yaşı 30’a yaklaşmış farklı sektörlerde çalışan ve kariyerinden sıkılmış çok kişi bize ‘Reklamcı olabilir miyim?’ diye bize başvuruyor. Bu kişilere reklamcılıktaki temel bilgileri aktarıp, kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacıyla bu akademiyi kurduk.”
“Nasıl daha yaratıcı olunur, nasıl yazılır, nasıl çizilir” konularının ders olarak verileceği eğitimlerin ikinci aşamasında ileri yaratıcılık eğitimi veriliyor.

Projede çok başarılı olanlar Vagabond’da ya da ajansın referans olduğu farklı reklam ajanslarında istihdam edilebilecek.
Erturerken’e göre reklam ajansında çalışan kişilerin, alanları dışındaki diğer birimleri temel seviyede de olsa tanımaları şart. Bu açıdan bakıldığında eğitimin reklam sektörü için çok yararlı olacağını düşünüyor. Eğitmenlerin çoğu Vagabond’da çalışan konusunda uzman olan kişiler arasında seçilmiş. Pazarlama uzmanlarının da konuşmacı olarak katılacağı eğitimlerin sonraki aşamasında uzman olunmak istenen alana yönelik de ileri seviyede eğitim verilmesi amaçlanıyor. Ayrıntılı bilgi 0 216 474 55 55 0 216 474 55 55 numaralı telefondan alınabilir.

Detaylar Burada
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...