19 Temmuz 2012 Perşembe

Windows 8 Geliyor

Microsoft, Windows 8'in 26 Ekim'de piyasaya sürüleceğini resmen açıkladı.

Açıklama, yıllık satışlar toplantısında Steven Sinofsky tarafından yapıldı. Böylece Microsoft, Windows 8 için ilk kez bu kadar net bir tarih vermiş oldu.

Bu windows sürümü özellikle tablet cihazlara ateş edecek gibi görünsede aslında dokunmatik özelliği olan bir windows kullanım imkanını veriyor.

Metro Style Uygulamaların hayatımızda daha çok yer alacağını göreceğiz. Dokunmatik keyfinin de Microsoft'un diğer rakiplerinden aşağı kalır olmadığını da bize gösteriyor.

Kısacası Hem normal windows standartlarımız devam edecek ve kullanıcı alışkanlıklarımız sürecek. Hemde windows kolaylığı ile tablet kullanımı keyfi bizi bekleyecek.

Microsoft'un hayatımıza yeni sokacağı bu windows sürümü göreceğiz ki yakın gelecek bize aslında masaüstü bilgisayarların yerini notebooklara birakmasi gibi notebookların tabletlere yerini biraktığı günleri gösterecekmiş gibi geliyor.

Bundan belkide en çok kurumsal firmalarda çalışan IT operasyon yöneticileri sevinecek. Düşünsenize domaine girebilecek ve yetkilendirilebilecek tabletler :)

 Kulağa hoş geliyor. Görüşmek üzere...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...