30 Kasım 2010 Salı

Enteresan Çözüm - Maatbbalı Kurye

Ulaşmayacak gönderiler için boşa kâğıt tüketiliyor, posta bedeli ödeniyor. Tele Kurye, geliştirdiği sistemle bu soruna yönelik özel bir çözüm icat etti. Türkiye genelinde 100'den fazla acente ile hizmet veren Tele Kurye firmasının yaptığı buluş sektörün yapısını tamamen değiştirecek türden. Çünkü cihazın mini bir matbaadan farkı yok.

Kurye bu cihazla birlikte alıcının adresine gidip kişiyi bulduktan sonra gönderiyi basıyor ve zarflıyor. Böylelikle önceden gönderi basma, zarflama zahmeti ortadan kalkıyor. Adrese kadar gönderi elektronik ortamda taşınıyor, sistem doğru adreste olunduğunu algılayarak baskı ve zarflama iznini veriyor. Gönderiyi teslim eden kurye bile içeriğini göremiyor. Sadece cihazda otomatik olarak hazırlanmış kapalı zarftaki gönderiyi teslim ediyor.

2011'DE DEVREYE ALINIYOR


Sistemin devreye alınmasıyla doğru adreste gönderi basılacak ve adresinde olmayan, taşınanlar için boşuna gönderi basılmayacak. Adresinde bulunamayan alıcıları eş zamanlı SMS gönderilerek durumdan haberdar olmaları sağlanacak. Böylece gönderilerini yapan şirketlerde müşteri memnuniyetsizliği ortadan kalkacak, posta maliyetlerinde yüzde 30'a varan düşüşler yaşanacak. Sistem 2011 yılında hizmete geçiriliyor.

iPad ve uygulamalarımız

Son zamanlarda birçok yerden gelen soruya musadenizle buradan cevap vermek istiyorum.

Benki iyi bir Microsoft kullanıcısıyım ancak Apple özellikle son 2 seneme damgasını vurmuş durumda. Hem çıkarttığı ürünler, hemde bunları sunum tarzı ile gerçekten herkesin gönlünde bir taht kurmuş durumda.

gelelim bu yazıyı sizinle paylşmamın sebebine.

Son zamanlarda etrafımda iPad kullanların sayısında ciddi bir atış var. Hatta öyleki her girdiğim kalabalık toplantıda en az 2-3 iPad görür oldum. Sayısıda günden güne artıyor.

Türkiye'de rakamlar arttıkçada bizim iPad'de çıkarttığımız ürünler-uygulamalar ile ilgili etrafımdan sorular almaya başladım.

Sabah eGazete iPad uygulaması neden ücretli?
aslında biz iPad için 4 uygulama çıkarttık (Sabah için 2 tane 1 Tane ATV ve 1 tane Fotomaç). Bunlardan birisi "Sabah eGazete Lite" diğeri ile "Sabah eGazete HD" bunlardan Lite olanı ücretsiz sadece Sabah Gazetesi'nin o günki halini inceleyebilmenizi sağlamakta.

Sabah eGazete HD ise aslında çok sembolik bir ücret ile Sabah Gazetesi'ni tüm eklerini ve tüm bölgelerdeki çıkan gazetelerini okuyabilme imkanı veren bir uygulama.

Sembolik ücreti de 2 TL yani aslında ortalama 3 gunluk gazete ücretine aylık abonelik. Bu abonelik ile şu imkanıda sağlamaya gayret ettik, oda eğer isterseniz aynı kullanıcı adı ve şifre ile web sitemizden yani http://www.sabah.com.tr/ üzerinden eGazete uygulamasını okuyabilmenizi sağlamaktı.

Ücreti ödemek için de kredi kartı vb. şeyler yerine (isterseniz http://www.sabah.com.tr/ den k.kartı ile abone olabilirsiniz) mobil ödeme tercih ettik. 3 operatörden de mobil ödeme ile aylık abonelik sağlayabiliyorsunuz.

Bunun aynısını Fotomaç için çıkarttığımız uygulama içinde söylemek mümkün.

Şimdi gelelim buradaki sembolik ücrete; bu yazıyı okuyan dostlarında anlayacağı üzere buradaki ama öncelike para kazanmak değil.

Not: Atv canlı yayın uygulaması, bu ücretsiz bir hizmetimiz.

Durum budur dostlar...

herkese iyi günler dilerim.

12 Kasım 2010 Cuma

Önemli Telefonlar

ASAYİŞ VE TRAFİKLE İLGİLİ:


155 Polis İmdat : Tel (0212) 636 22 40

Faks (0212) 636 29 70

Emniyet Nöb. Müdürlüğü : Tel (0212) 636 11 05

Faks (0212) 636 26 96

Asayiş Şube Müdürlüğü : Tel: (0212) 214 40 10

Faks (0212) 214 47 00

Atatürk H. Lim.Şub.Md.: Tel: (0212) 465 30 00-3134

Faks (0212) 465 58 80

Sabiha Gökçen H.Lim.Hab.Mrkz.: Tel (0216) 585 58 12

Faks (0216) 585 57 34


ŞEHİR İÇİ TRAFİKLE İLGİLİ KONULARDA :

Avrupa Yakası Trf. Ekipler Nöb.Amir. Tel (0212) 665 10 20

Faks (212) 679 50 01

Beşiktaş-Beyoğlu-Sarıyer . Tel (0212) 214 41 75

Şişli Bölgesi Trf.Ekipler Nöb.Amir Faks (0212) 214 41 73

Anadolu Yak. Trf.Ekipleri Nöb.Amir. Tel (0216) 567 48 13

Faks ( 0216) 567 49 01

Çevreyolları Trf. Ekipleri Nöb. Amir. Tel (0216) 343 07 87

Faks (0216) 343 07 87

Sivil Ekipler Kısım Amirliği Tel (0212) 214 41 82

Faks( 0212) 214 41 92


BÖLGE TRAFİK İLE İLGİLİ KONULARDA:

Bölge Trf.Dnt.Şb.Md. Nöbetçi Amirl. Tel (0216) 377 22 04

(Anadolu Yakası İstasyonu) Faks (0216) 377 00 73

Şehit Şakir Koç İstasyon Amirliği Tel (0212) 472 04 90

(Avrupa Yakası istasyonu) Faks (0212) 472 04 91

Silivri İstasyon Amirliği Tel (0212) 727 25 82

Faks (0212) 727 00 70

İL JANDARMA KOMUTANLIĞ İLE İLGİLİ KONULARDA:

156 Jandarma İmdat

Asayiş Harekat Merkezi : (0212) 285 19 24

İstanbul İl J.K.lığı (Santral) : (0212) 285 21 04

Türk Telekom, CSKA Sofya- Beşiktaş maçını Sofya’da izleyecek beş taraftar arıyor

Türk Telekom, Beşiktaş kulübü işbirliği ile nasıl Beşiktaş’lı olduğunu en iyi anlatan beş taraftarı, CSKA Sofya- Beşiktaş maçını izlemek üzere Sofya’ya gönderiyor.

Yurtdışında deplasman heyecanı yaşamak isteyenlerin tek yapması gereken Beşiktaşlı olma hikayelerini en iyi şekilde anlatmak.

Çok KoMiKLeR

9 Kasım 2010 Salı

WD'NİN YENİ HD MEDIA CENTER ÜRÜNÜ ILE POPÜLER FİLMLERDE VE EN GENİŞ KİŞİSEL İÇERİKTE GEZİNTİ



1 TB’lık kapasitesiyle WD® TV Live Hub™ Media Center, kullanıcılarının video,müzik ve fotoğraflarını bir merkezde toplamasına  ve Full-HD 1080p videolarını evlerindeki HD TV’lerde izlemelerine olanak sağlıyor.


İstanbul, 1 Kasım 2010 – Harici Depolama Çözümleri’nde dünya lideri ve popüler WD TV Media Player ailesi üreticisi olan  Western Digital® (NYSE: WDC), bugün kullanıcılara kişisel videolarını evlerindeki herhangi bir ekranda izleme özgürlüğü veren 1 terabayt (TB) ağ bağlantılı dahili sabit sürücüsü ile Full HD 1080p media player’ı  WD TV Live Hub™ media center‘ı tanıttı. WD TV Live Hub media center, WD TV ailesine, kişisel Facebook topluluklarıyla etkileşimi de kapsayan yeni deneyimler getiriyor.

WD TV Live Hub, popüler Full-HD 1080p video formatları olan .mkv, .mp4 ve .mov gibi çok çeşitli medya dosya türlerini oynatır.
Entegre, kompakt ve sessiz 1 TB sabit sürücü, kullanıcılara çoklu kaynaklardaki kişisel ortamlarını bir merkezde toplayıp, en yüksek çözünürlükte bile pürüzsüz ve kusursuz oynatım sağlıyor. Ağ bağlantısındaki PC ve Mac’lerdeki paylaşıma açık dosyalardan ya da harici sürücülerden, USB belleklerden, video kameralar veya dijital fotoğraf makinelerinden iki USB bağlantısından biri vasıtasıyla dijital içerik doğrudan dahili diskin içine transfer edilebiliyor.

Kullanıcılar aynı zamanda yeni duyurulan My Book Live Home Ağ Bağlantılı Sürücü gibi bir  DLNA/UPnP™ sunucusu ile ev ağ sürücüleri aracılığıyla  video akışını sağlayabilirler.

WD TV Live Hub ayrıca bir medya sunucusudur: HD video, müzik ve fotoğrafları, TV’ye bağlı WD TV  Live HD media player, Blu-ray Disc™  oynatıcıları, Xbox 360® ve  PlayStation® 3 ler dahil olmak üzere eve ilişkin herhangi bir yerde, yerleşik hard diskten herhangi bir DLNA/UPnP uyumlu TV veya multimedya cihazına aralıksız akışı sağlayabilir.
Kullanıcılar aynı zamanda WD TV Live Hub’larından iPad, iPhone veya Android akıllı telefonlarına üçüncü-parti uygulamalarıyla içerik akışı sağlayabilirler.
            WD TV Live Hub kullanıcılara fotoğraf ve videolarını yükleyebilme, anlık durum bilgilerini paylaşabilme, duvarlarını izleyebilme ve ağlarındaki arkadaşlarının en yeni haber akışını bütün olarak büyük ekran TV’de görebilmelerine olanak sağlayarak eşsiz bir Facebook bütünleşmesi öneriyor. Buna ek olarak WD TV Live Hub kullanıcılar tarafından çekilmiş videolar için YouTube  ve fotoğraf paylaşımı için Flickr® sitelerini HD olarak izleme olanağı sağlıyor.
Ek içerikler, AccuWeather.com®, ve MediaFly®  yerel ve ulusal hava tahminlerini, CNN®, NBC®, MTV® ve  ESPN® ‘den günlük video akışını içeriyor.
Özelleştirilebilen WD TV Live Hub ekran arka planlarında ve kullanıcı ara yüz temalarında, sık kullanılanları düzenleme ve içerik derecelendirmeleri ile kişiselleştirmeyi getiriyor. Standart kablolu veya kablosuz USB klavyeleri, yerel içerik araştırmaları ve YouTube ile Facebook etkileşimi gibi aktiviteler doğrultusunda basit metin girdileri için kullanılabilir.
WD’nin markalı ürünler grubu pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Dale Pistilli;
“ WD Live Hub media center kullanıcılara bütün kişisel içerik koleksiyonunu ve en iyi İnternet içeriğini evlerindeki en büyük ekrandan kişiselleştirilmiş bir media müzik kutusu yaratarak izlemesine olanak sağlıyor” dedi ve tüketicilerine ev eğlencelerini bir sonraki seviyeye taşımasına, kişisel içeriğini aynı zamanda çoklu odalara aktarmasına, böylelikle Youtube videolarını evlerindeki aile odalarında HDTV ekranlarından seyredebilmelerine, tatil slayt gösterilerini ev-ofislerindeki bilgisayarlardan paylaşabilmelerine izin veriyor diye ekledi.

WD TV Live Hub media center’ın diğer temel özellikleri:

- HDMI 1.4,  kompozit video ve komponent video çıkışı yardımıyla tüm görsel TV setleriyle uyumluluk;
- Yeni içerik oynatımını kolaylıkla sağlamak için ağ bağlantısındaki PC ve Mac’lerdeki paylaşılan dijital medya klasörlerinin, dahili sürücü ile otomatik senkronizasyonu;
-Özelleştirilebilir kullanıcı ara yüzü ve programlanabilir kontrol;
-Neredeyse her eğlence merkezine uyarlanabilir ultra-kompakt tasarım;
-USB sürücüleri, video kameralar ve dijital fotoğraf kameralarından kusursuz medya oynatımını sağlayan iki USB port’u;
-WiFi-uyumlu (adaptör ile)
-EMEA’dan iki seneyle sınırlı garanti.

 Bütün özelliklere ve uyumluluk listesine WD’nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Kapasite ve Uyumluluk

WD TV Live Hub media center 1 Terabaytlık (TB) depolama kapasitesine sahiptir ve HD video kamera video formatları dahil olmak üzere, geniş ölçüde popüler dosya formatlarını destekler. Ayrıca Windows 7,Windows 7 Play ve herhangi bir DLNA/UPnP –etkinleştirilmiş aracıyla uyumludur.


Fiyat ve Bulunabilirlik

WD TV Live Hub media center dünya genelinde her yerde ve ayrıca online olarak wdstore.com sitesinde mevcuttur.Tavsiye edilen satış fiyatı $199.99 USD’dır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...